Coada-soricelului: Istorie, Beneficii, Contraindicatii și Utilizări: Coada-soricelului (Achillea millefolium) este o plantă medicinală cu o istorie bogată și multiple utilizări terapeutice. Istoria Coada-soricelului: Origini și folosire istorică: Coada-soricelului este folosită de mii de ani în medicina tradițională europeană, asiatică și nord-americană. Numele său latin, Achillea, provine de la eroul mitologic Achile, care se spune că […]
Salata rece cu sos
PrinteazaSalata rece cu sos din: sunca, castraveti murati, castravete, oua, salata, patrunjel, lamaie, sare, smantana, ulei.
Ingrediente:
- 200 g şuncă presată
- 4 castraveţi muraţi
- 1 castravete proaspăt
- 2 ouă fierte
- salată verde
- pătrunjel
sos:
- 1 gălbenuş fiert
- 1 gălbenuş crud
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 1/2 linguriţă de sare
- 100 ml smântână 25%
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Amestecă gălbenuşul fiert cu cel crud. Adaugă sarea. Incorporează treptat uleiul. Toarnă zeama de lămâie. La final, după ce obţii o maioneză omogenă, adaugă smântână.
Aşază frunze de salată verde pe o farfurie. Pune deasupra fâşii de castravete murat, apoi un strat de şuncă presată tăiată bastonaşe şi unul de castravete crud tăiat bastonaşe.
Ornează cu sosul de smântână şi cu ou fiert ras. Decorează cu pătrunjel.
Pofta buna!
Mazăre la Tigaie cu Bacon și Ceapă
Mazăre la Tigaie cu Bacon și Ceapă din: bacon, ceapa, mazare, sare, piper, ulei. Este o rețetă simplă, dar incredibil de gustoasă, care transformă ingredientele de bază într-un fel de mâncare savuros și reconfortant. Această combinație clasică de arome aduce împreună dulceața mazării cu textura crocantă a baconului și aroma intensă a cepei, creând un […]