Salată cu roinită
PrinteazaSalata cu roinita din: frunze de roinita, rosii, praz, ardei gras, ulei de masline, porumb, sare, anghinare, cas si busuioc.
- 10 frunze de roinita la un bol
- 2 rosii
- 1 fir de praz
- 1 ardei gras rosu
- 3 linguri ulei de masline
- 50 g porumb din conserva
- sare
- 100 g anghinare
- 100 g cas din lapte de crema
- 1 frunza de busuioc
Mod de preparare:
Speli frunzele de roiniţă, le îndepărtezi codiţele şi le laşi în sită să se scurgă de apă. Speli roşiile şi ardeiul, îndepărtezi cotorul şi vinişoarele din interior, iar prazul îl tai rondele.
Pui într-un castron legumele şi amesteci cu o spatulă, adaugi cele 10 frunze de roiniţă şi sărezi uşor.
Adaugi boabele de porumb din conservă, 100 g de anghinare şi stropeşti totul cu ulei de măsline. Deasupra sfărâmi caşul şi ornezi salata cu frunză de busuioc. Poţi servi salata lângă o friptură de iepure la cuptor.
Pofta buna!