Salată de roşii cu arpagic şi măcriş
PrinteazaSalata de rosii cu arpagic si macris din: rosii, spanac, macris, arpagic verde, hasma, ierburi aromatice, supa de legume, ulei extravirgin de masline, zahar, sare, piper, ulei de arahide, otet de vin alb, otet de vin rosu si zahar.
Ingrediente:
- 16 roşii cherry, coapte
- 16 roşii cherry, verzi
- 4 roşii de mărime medie
- 4 frunze mari de spanac
- 8 frunze de măcriş
- 12 fire de arpagic verde, cu flori
- 1 haşmă
- 1 legătură de ierburi aromatice
- 25 cl de supă de legume
- ulei extravirgin de măsline
- 1 praf de zahăr
- sare,
- piper
Pentru vinegretă:
- 1 lingură de ulei extravirgin de măsline
- 3 linguri de ulei de arahide
- 1 lingură de oţet de vin alb
- 1 lingură de oţet de vin roşu
- 4 linguri de supă de legume
- 1 praf de zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi şi scurgeţi roşiile cherry, scoateţi-le codiţele şi practicaţi o tăietură în cruce adâncă pe partea opusă.
Puneţi puţină sare în tăietură şi lăsaţi-le puţin deoparte. Puneţi la fiert 3 l de apă cu sare.
Spălaţi şi daţi în clocot frunzele de spanac timp de 20 de secunde. Răciţi-le, scurgeţi-le şi puneţi-le pe un şervet.
Daţi în clocot cele patru roşii, puneţi-le în apă foarte rece, scurgeţi-le, scoateţi-le codiţa, pieliţa şi seminţele, după care tocaţi bine miezul.
Curăţaţi haşma şi tocaţi-o mărunt, căliţi-o într-o lingură de ulei alături de ierburile aromatice.
Adăugaţi roşiile tocate, amestecaţi totul bine şi căliţi 3-4 minute. Când scade lichidul, adăugaţi supa de legume, sare, piper şi un praf de zahăr.
Lăsaţi să fiarbă 5-7 minute. Potriviţi de sare şi scoateţi ierburile aromatice. Puneţi puţin ulei pe planşeta de lucru.
Intindeţi frunzele de spanac, săraţi-le şi piperaţi-le. în mijlocul fiecărei frunze puneţi câte o lingură din compoziţia cu roşii coapte şi răsuciţi bine marginile, să nu iasă umplutura. Puneţi în frigider rulourile astfel obţinute.
Spălaţi frunzele de măcriş şi arpagicul verde şi desprindeţi florile de tulpină. Pregătiţi vinegretă din oţet, sare, piper, un praf de zahăr, o lingură de ulei de măsline, trei linguri de ulei de arahide şi supa de legume.
Mixaţi totul şi incorporaţi cinci frunze de măcriş şi patru fire de arpagic verde tocate.
Aranjaţi roşiile cherry pe farfurii individuale, apoi turnaţi peste ele puţină vinegretă; puneţi în centrul fiecărei farfurii un rulou de spanac şi ornaţi cu puţin măcriş, două fire şi câteva flori de arpagic verde.
Salată de roşii cu arpagic şi măcriş
Pofta buna!