Salata cu rosii si cas pane

Printeaza

Salata cu rosii si cas pane din: roşii mici, mozzarelline sau cas proaspat, oua, pesmet, faina, ustuori, salata verde, ulei de masline, ulei, otet, mustar, seminţe decojite (floarea-soarelui, dovleac etc.), zahar, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 12 roşii mici
  • 24 bucăţi mozzarelline egale ca dimensiune sau caş proaspăt
  • 3 ouă
  • 6 linguri pesmet
  • 4 linguri făină
  • 2 salate verzi
  • 2 căţei de usturoi
  • 8 linguri ulei de măsline
  • 300 ml ulei pentru prăjit
  • 2 linguriţe oţet
  • 1 linguriţă muştar
  • 2 linguri seminţe decojite (floarea-soarelui, dovleac etc.)
  • 1 lingură zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai roşiile în jumătăţi şi le presari cu puţină sare şi cu puţin zahăr.

Le pui într-o tavă tapetată cu hâr­tie de copt şi le ţii la cuptor, la foc mic, timp de 30 de minute.

Dacă foloseşti caş, le tai în bucăţi rotunde, egale ca dimensiune.

Treci bucăţile de caş sau moz- zarellinele prin făină, apoi prin ouăle bătute şi la urmă prin pes­met.

Repeţi de 3 ori operaţiunea. Apoi le prăjeşti în mult ulei încins.

Scoţi biluţele din ulei şi le pui pe şerveţele, pentru a-şi lăsa grăsi­mea în exces.

Prăjeşti seminţele într-o tigaie uscată şi le ames­teci cu uleiul de măsline, oţetul, muştarul, usturoiul pisat, sare şi piper.

Aşezi pe 4 platouri foi de salată verde bine spălată, pe care pui câte 6 jumătăţi de roşie, mai la marginea platoului. în centru aşezi cât 6 bucăţi de caş pane.

Deasupra torni câte 2-3 linguri de sos cu seminţe.

Salata cu rosii si cas pane

Salata_cu_rosii_si_cas_pane

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.