Salata cu rosii si cas pane
PrinteazaSalata cu rosii si cas pane din: roşii mici, mozzarelline sau cas proaspat, oua, pesmet, faina, ustuori, salata verde, ulei de masline, ulei, otet, mustar, seminţe decojite (floarea-soarelui, dovleac etc.), zahar, sare, piper.
Ingrediente:
- 12 roşii mici
- 24 bucăţi mozzarelline egale ca dimensiune sau caş proaspăt
- 3 ouă
- 6 linguri pesmet
- 4 linguri făină
- 2 salate verzi
- 2 căţei de usturoi
- 8 linguri ulei de măsline
- 300 ml ulei pentru prăjit
- 2 linguriţe oţet
- 1 linguriţă muştar
- 2 linguri seminţe decojite (floarea-soarelui, dovleac etc.)
- 1 lingură zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai roşiile în jumătăţi şi le presari cu puţină sare şi cu puţin zahăr.
Le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le ţii la cuptor, la foc mic, timp de 30 de minute.
Dacă foloseşti caş, le tai în bucăţi rotunde, egale ca dimensiune.
Treci bucăţile de caş sau moz- zarellinele prin făină, apoi prin ouăle bătute şi la urmă prin pesmet.
Repeţi de 3 ori operaţiunea. Apoi le prăjeşti în mult ulei încins.
Scoţi biluţele din ulei şi le pui pe şerveţele, pentru a-şi lăsa grăsimea în exces.
Prăjeşti seminţele într-o tigaie uscată şi le amesteci cu uleiul de măsline, oţetul, muştarul, usturoiul pisat, sare şi piper.
Aşezi pe 4 platouri foi de salată verde bine spălată, pe care pui câte 6 jumătăţi de roşie, mai la marginea platoului. în centru aşezi cât 6 bucăţi de caş pane.
Deasupra torni câte 2-3 linguri de sos cu seminţe.
Salata cu rosii si cas pane
Pofta buna!