Salata de rosii cu jambon
PrinteazaSalata de rosii cu jambon din: rosii, jambon, salata verde, frunze de busuioc, usturoi, ulei de masline, lamaie, sare, piper.
- 3-4 rosii mari
- 200 g jambon
- 1 salata verde
- 10-12 frunze de busuioc
- 4-6 catei de usturoi
- 3-4 linguri cu ulei de salata sau de masline
- 1/2 lamaie
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Spălaţi şi tăiaţi în două fiecare roşie, apoi tăiaţi jumătăţile în felii subţiri.
Decoraţi cu frunze de salată spălate şi uscate un platou, aşezaţi un rând de felii de roşii, apoi un rând de felii de jambon; acoperiţi cu alt rând de felii de roşii, stropiţi cu puţin ulei, decoraţi cu frunze de busuioc tocate mărunt, săraţi puţin.
Din uleiul rămas, zeama de lămâie, sare, usturoi pisat şi piper măcinat faceţi un sos în care amestecaţi salată verde tăiată fâşii.
Aşezaţi cu lingura acest amestec în jurul piramidei de roşii şi jambon. Serviţi aperitivul cu felii de pâine prăjită.
Pofta buna!