Măcrișul (Rumex acetosa), este o plantă perenă cu frunze verzi, apreciată pentru gustul său acrișor și proprietățile sale benefice pentru sănătate. Originar din Europa și Asia, măcrișul crește în mod natural în zonele temperate și este cultivat în grădini pentru utilizarea în salate, supe și diverse preparate culinare. […]
Salata de rosii cu prosciutto crudo, ceapa rosie si parmezan
PrinteazaSalata de rosii cu prosciutto crudo, ceapa rosie si parmezan din: rosii, ceapa rosie, zahar, patrunjel, otet din sherry, ulei de masline extavirgin, usturoi, fulgi de migdale, prosciutto crudo, parmezan.
Ingrediente:
- 1,25 kg rosii amestecate, de diferite sortimente si culori
- 1/2 ceapa rosie, feliata foarte, tocat
- 1 1/2 lingurita de zahar
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat
- 2 linguri de otet din sherry
- 4 linguri ulei de masline extravirgin, plus putin extra pentru stropit
- 1 catel mic de usturoi
- 50 g fulgi de migdale prajite
- 6 felii de prosciutto crudo
- 75 g de parmezan, ras
Mod de preparare:
Feliază roşiile şi aranjează-le pe un platou mare împreună cu ceapa. Presară deasupra un vârf generos de sare şi v2 linguriţă de zahăr.
Lasă-le deoparte cel puţin 10 minute sau cel mult 30x)e minute, până pregăteşti dressingul.
In bolul robotului de bucătărie, pune pătrunjelul, oţetul, uleiul de măsline, restul de zahăr, usturoiul, jumătate din cantitatea de migdale şi un vârf de sare.
Mixează totul până obţii o pastă de consistenţa unui pesto, adăugând un strop de apă dacă vrei să fie mai lichidă.
Aranjează feliile de prosciutto printre roşii, lăsându-le să se ridice puţin deasupra celorlalte ingrediente. Stropeşte salata cu dressingul, presară restul de migdale şi fâşiile de parmezan, înainte de a servi, mai stropeşte–o cu puţin ulei de măsline.
Salata de rosii cu prosciutto crudo, ceapa rosie si parmezan
Pofta buna!
Ca bine mai arata salata de rosii