Salata de rosii umplute
PrinteazaSalata de rosii umplute din: rosii, varza, morcovi, ulei, telina, patrunjel, suc de lamaie si sare.
- 1,5 kg rosii proaspete
- 300 g varza alba
- 300 g morcovi
- 100 ml ulei
- 25 g telina frunze
- 25 g patrunjel verde
- 100 ml suc de lamaie
- 30 g sare
Mod de preparare:
Alegi roşii mai mari şi egale în greutate, le cureţi, le tai capacul şi le scoţi miezul cu o linguriţă.
Morcovii curăţaţi şi spălaţi îi razi fin. Cureţi varza, o speli şi o tai în fâşii subţiri. Pătrunjelul verde, curăţat şi spălat, îl tai mărunt.
Frunzele de ţelină, curăţate şi spălate, le tai mărunt. într-un castron amesteci vaza cu morcovii, frunzele de telina, patrunjelul verde, sucul de lamaie, sare si uleiul.
Cu aceasta compozitie umpli rosiile.
Salata de rosii umplute
Pofta buna!
Sunt doar rosii umplute.