Salată de roşii
PrinteazaO reteta de salata de rosii din: rosii, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin picant, otet balsamic, ierburi aromate, ardei iute, maghiran, usturoi si busuioc proaspat.
- 4 maini mari de rosii de diverse tipuri
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- ulei de masline extravirgin cu gust picant
- otet balsamic sau cu ierburi aromate
- un ardei iute rosu proaspat, taiat in doua, curatat de seminte si taiat felii subtiri
- o lingura de maghiran proaspat, tocat
- 1/2 catel de usturoi, curatat si tocat marunt
- o mana mare de busuioc proaspat
Mod de preparare:
Tăiaţi roşiile în bucăţi neregulate — mici, cat o roşie cherry, sau mai mari. Presăraţi-le cu sare de mare, ceva mai multă decât aţi pune de obicei. Nu veţi consuma toată sarea respectivă, rolul ei este doar să extragă aroma intensă a roşiilor.
Puneţi roşiile într-o sită, deasupra unui castron, şi lăsaţi-le să stea 20 de minute, ca să se scurgă excesul de apă şi sare. Apoi aruncaţi lichidul scurs, ştergeţi castronul şi puneţi în el roşiile. Asezonaţi-le cu o cantitate generoasă de ulei de măsline extravirgin cu gust picant şi puţin oţet balsamic sau cu ierburi aromate.
Adăugaţi piper, ardeiul iute, maghiranul, usturoiul şi frunzele mari de busuioc, rupte bucăţi. Amestecaţi şi mai adăugaţi condimente, dacă e nevoie. Transferaţi roşiile pe un platou mare, stropiţi-le cu puţin ulei de măsline extravirgin şi presăraţi deasupra frunzele de busuioc mici.
Salată de roşii
Pofta buna!