Salata de ruccola cu branza, andive si nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de ruccola cu branza, andive si nuci din: andive, ruccola, otet de vin alb, suc de lamaie, miere, mustar, sare, piper, ulei de nuci, pere, branza albastra si miez de nuca.
- 2 andive
- 125 g ruccola
- 1 lingura otet de vin alb
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura miere
- 1 varf de cutit mustar
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de nuci
- 2 pere
- 60 g branza albastra
- 4 linguri miez de nuca
Mod de preparare:
Se pregatesc andivele si ruccola. Se taie frunzele de andive si fasii subtiri, iar frunzele de ruccola se rup eventual in bucati. Se prepara un dressing din otet, suc de lamaie, miere, mustar, sare si piper.
In final se inglobeaza uleiul de nuca, folosind telul. Se spala perele, se taie sferturi si se curata de cotoare. Pulpa se taie felii subtiri.
Salata se amesteca impreuna cu jumatate din cantitatea de dressing si se repartizeaza pe farfurii, cu feliile de pere.
Branza albastra se taie bucati si se toaca miezul de nuca. Se presara peste salata, se toarna restul de dressing si se presara eventual piper negru proaspat rasnit.
Salata de ruccola cu branza, andive si nuci
Pofta buna!