Salată de rucola şi dovleac cu ouă de prepeliţă
PrinteazaO reteta de salata de rucola si dovleac cu oua de prepelita din: miez de dovleac, rucola, oua de prepelita, masline, capere, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 350 g miez de dovleac
- 100 g rucola
- 8 ouă de prepeliţă
- 16 măsline negre, fără sâmburi
- 20 capere, conservate în sare
- 6 frunze de busuioc
- 2 linguriţe de oţet balsamic
- 8 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Tăiaţi cubuleţe miezul de dovleac şi puneţi-le într-o tavă de cuptor. Dregeţi-le cu sare şi piper negru şi stropiţi-le cu patru linguri de ulei extravirgin de măsline. Amestecaţi bine şi băgaţi tava în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 30 de minute, apoi scoateţi-le şi lăsaţi-le să se răcească.
In timp ce se înmoaie dovleacul în cuptor, puneţi ouăle de prepeliţă într-o crăticioară cu apă rece şi fierbeţi-le 3 minute după ce a dat apa în clocot. Stingeţi focul, treceţi ouăle printr-un jet de apă rece, curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le pe din două. Spălaţi bine rucola, uscaţi-o şi rupeţi-i frunzele cu mâna.
Când vor fi reci dovleacul şi ouăle de prepeliţă, aşezaţi-le pe un platou de salată împreună cu rocola. Adăugaţi caperele clătite de sare şi scurse, frunzele de busuioc spălate şi mărunţite, precum şi măslinele tăiate mărunt.
Intr-un castronel, pregătiţi o emulsie din patru linguri de ulei, un vârf de cuţit de sare şi oţetul balsamic. Stropiţi cu aceasta salata, amestecaţi şi porţionaţi-o în castronele individuale pe care le serviţi la masă.
Salată de rucola şi dovleac cu ouă de prepeliţă
Pofta buna!