Salata rucola-ridichi
PrinteazaSalata rucola-ridichi
Ingrediente:
- 1 legătură ridichi
- 150 g rucola
- 250 g caşcaval
- 1 legătură pătrunjel
- 4 linguri oţet
- 1 lingură muştar cu boabe
- sare, piper
- 6 linguri ulei de nuci
- 4 felii de pâine integrală
- 4 linguri sâmburi de pin
- 1 lingură unt
Preparare:
Pregătiţi şi feliaţi ridichile. Spălaţi, scuturaţi şi rupeţi rucola. Feliaţi caşcavalul. Spălaţi pătrunjelul sub jet puternic de apă, scuturaţi-l şi tocaţi-l mărunt.
Amestecaţi toate ingredientele. Pentru dressing, amestecaţi foarte bine ulei, oţet, muştar, sare, piper. Tăiaţi pâinea cubulete.
Rumeniţi sâmburii de pin într-o tigaie, apoi scoateţi-i. Rumeniţi pâinea în unt. Presăraţi peste salată sâmburii de pin şi crutoanele.
Pofta buna!
O salata simpla si gustoasa. Recomand. Eu am inlocuit uleiul de nuci cu cel de fistic. E mai aromat.