Salata de rucola cu smochine si ricotta

Printeaza

Salata de rucola cu smochine si ricotta din: rucola, smochine, nuca, cognac, crema de otet balsamic, ricotta.

Ingrediente:Salata_de_rucola_cu_smochine_si_ricotta

  • 100 g rucola
  • 4 smochine taiate sferturi pe lung
  • 10 jumatati de nuca
  • 1 lingura de cognac/brandy
  • 1/2 lingurita crema de otet balsamic
  • 50 g ricotta

 

Mod de preparare:

Nuca se trage 30 secunde la tigaie cu amestecul de cognac şi cremă de oţet balsamic, scuturând mereu tigaia, fără ca nucile să înceapă să se ardă.

Apoi, se montează salata astfel: se aşterne un pat de rucola, se distribuie uniform sferturile de smochine proaspete, apoi se arun­că deasupra nucile aromate cu brandy şi se sfărâmă brânza albă nematurată.

Opţional, se presară deasupra un praf de piper verde râşnit pe loc. Se poate da, după gust şi un puf de ulei de măsline extravirgin, cu ajutorul unui spray special pentru ulei.

Salata de rucola cu smochine si ricotta

Salata_de_rucola_cu_smochine_si_ricotta

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Alexandra Constantin

    Ce bine arata salata asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.