Salata de rucola cu smochine si ricotta
PrinteazaSalata de rucola cu smochine si ricotta din: rucola, smochine, nuca, cognac, crema de otet balsamic, ricotta.
- 100 g rucola
- 4 smochine taiate sferturi pe lung
- 10 jumatati de nuca
- 1 lingura de cognac/brandy
- 1/2 lingurita crema de otet balsamic
- 50 g ricotta
Mod de preparare:
Nuca se trage 30 secunde la tigaie cu amestecul de cognac şi cremă de oţet balsamic, scuturând mereu tigaia, fără ca nucile să înceapă să se ardă.
Apoi, se montează salata astfel: se aşterne un pat de rucola, se distribuie uniform sferturile de smochine proaspete, apoi se aruncă deasupra nucile aromate cu brandy şi se sfărâmă brânza albă nematurată.
Opţional, se presară deasupra un praf de piper verde râşnit pe loc. Se poate da, după gust şi un puf de ulei de măsline extravirgin, cu ajutorul unui spray special pentru ulei.
Salata de rucola cu smochine si ricotta
Pofta buna!
Ce bine arata salata asta!