Salata ruseasca cu creveti, mazare si cartof
PrinteazaSalata ruseasca cu creveti, mazare si cartof din: creveţi roşii proaspeţi, cartofi, mazăre, morcov, castraveciori in oţet, capere, oua, sare, suc de lămâie, ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline extravirgin, piper alb.
Ingrediente:
- 8 creveţi roşii proaspeţi
- 2 cartofi
- 150 g mazăre
- 1 morcov
- 50 g de castraveciori in oţet
- 5 capere
Pentru maioneză:
- 2 gălbenuşuri
- sare
- suc de lămâie după gust
- 200 ml ulei de floarea- soarelui
- 50 ml ulei de măsline extravirgin
- piper alb
Mod de preparare:
Incepeţi prin prepararea maionezei. Puneţi gălbenuşurile într-un castron cu pereţii suficient de înalţi, adăugaţi sarea şi un vârf de cuţit de piper alb măcinat, apoi bateţi ingredientele încorporând puţin câte puţin uleiul de floarea-soarelui şi pe cel de măsline, până când amestecul devine foarte voluminos.
Potriviţi de sare şi adăugaţi sucul de lămâie, apoi se introduce maioneza în frigider. Fierbeţi separat cartofii, mazărea şi morcovul şi, după ce toate legumele s-au răcit puţin, tăiaţi-le pe cele mai mari în cuburi. Adăugaţi castraveciorii tăiaţi în prealabil în cubuleţe şi adăugaţi maioneza.
Cu ajutorul unei forime rotunde pregătiţi fiecare porţie ornând-o cu un moţ de maioneză şi cu capere. La final, potriviţi deasupra creveţii roşii fierţi în abur.
Salata ruseasca cu creveti, mazare si cartof
Pofta buna!
imi place salata asta