Salata ruseasca cu ceapa verde
PrinteazaSalata ruseasca cu ceapa verde din: oua, cartofi, morcovi, telina, castraveti, sunca, mazare, mustar, lamaie, masline, ulei, ceapa, sare, piper.
- 4 ouă fierte
- 5 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ţelină medie (facultativ)
- 3 castraveţi muraţi
- 200 g şuncă presată
- 150 g mazăre
- 2 linguri de muştar
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie
- 1 lingură de masline
- ulei
- ceapă verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe cartofii, morcovii şi ţelina în coajă. Lasă-le la răcorit, decojeş-te-le şi taie-le cubuleţe. Procedează la fel cu şunca presată, castraveţii şi albuşul de ou fiert.
Pune-le într-un vas adânc. Adaugă mazărea fiartă şi răcită.
Separat, într-un castron, zdrobeşte gălbenuşurile fierte cu furculiţa, apoi amestecă-le cu muştar, sare şi piper, apoi prepară o maioneză, turnând treptat ulei. Spre final, adaugă zeama de lămâie.
Incorporează maioneza în amestecul de legume. Ornează cu ceapă verde şi serveşte salata decorată cu ceapă verde tocată.
Salata ruseasca cu ceapa verde
Pofta buna!