Salată rusească

Printeaza

Salată rusească

Ingrediente:Salată rusească

  • 600g cartofi
  • 750g morcovi
  • 750g fasole verde
  • 150 g mazăre
  • 180g cas­traveţi acri
  • 1 măr crud
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 fir ceapă verde
  • 250g ulei
  • 1/2 lămîie
  • piper
  • 3 roşii
  • 2 salate verzi
  • 2 gălbenuşuri

 

Mod de preparare:

Se curăţă morcovii, fasolea şi mazărea şi se fierb. Cartofii se fierb sepa­rat în coajă, apoi zarzavaturile fierte, după ce s-au răcit, se taie cuburi mici. Castraveţii se taie, de asemenea, cuburi mici şi mărul crud la fel.

Ceapa se taie mărunt (facultativ). Se face o maioneză din ulei, 2 gălbe­nuşuri, sare, piper, muştar şi zeamă de lămîie.

Se amestecă cu legumele şi se aşază pe un platou garnisit cu 2 ouă fierte tari tăiate mărunt, cu roşiile curăţate şi tăiate felii şi cu inimă de salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.