Salată rusească
PrinteazaSalată rusească
- 600g cartofi
- 750g morcovi
- 750g fasole verde
- 150 g mazăre
- 180g castraveţi acri
- 1 măr crud
- 2 ouă
- 1 linguriţă muştar
- 1 fir ceapă verde
- 250g ulei
- 1/2 lămîie
- piper
- 3 roşii
- 2 salate verzi
- 2 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Se curăţă morcovii, fasolea şi mazărea şi se fierb. Cartofii se fierb separat în coajă, apoi zarzavaturile fierte, după ce s-au răcit, se taie cuburi mici. Castraveţii se taie, de asemenea, cuburi mici şi mărul crud la fel.
Ceapa se taie mărunt (facultativ). Se face o maioneză din ulei, 2 gălbenuşuri, sare, piper, muştar şi zeamă de lămîie.
Se amestecă cu legumele şi se aşază pe un platou garnisit cu 2 ouă fierte tari tăiate mărunt, cu roşiile curăţate şi tăiate felii şi cu inimă de salată verde.
Pofta buna!