Salată crocantă de andive și nuci din: andive, nuci, branza feta, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare, piper. Această salată crocantă de andive și nuci este o combinație echilibrată între gusturi și texturi. Andivele proaspete și crocante se îmbină perfect cu nucile bogate în proteine și grăsimi sănătoase, iar brânza feta adaugă un plus […]
Salata a la russe cu masline
PrinteazaSalata a la russe cu masline din: cartofi, morcovi, pastarnac, patrunjel, mazare, masline, castraveciori, gogosari, ulei, ou, mustar, sare, piper.
- 5-6 cartofi
- 2 morcovi
- câte 1 rădăcină de păstârnac şi pătrunjel
- 100 g mazăre
- 100 g măsline negre feliate
- 3 castraveciori muraţi
- 2 gogoşari în oţet
- 300 ml ulei
- 1 ou
- 1 lingură muştar
- sare
- piper alb măcinat
- câteva frunze de pătrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le speli şi le fierbi. Le scurgi şi le laşi să se răcească.
Intre timp, prepari o maioneză rapidă dintr-un ou crud (întreg), 1 lingură de muştar şi un praf de sare.
Mixezi cu viteză mare, apoi torni treptat uleiul şi continui să amesteci până îl încorporezi.
Tai în cubuleţe legumele fierte, păstrând jumătate de morcov pentru decor, apoi castraveţii şi gogoşarii.
Amesteci toate legumele cu măslinele, 200 g maioneză, sare şi piper după gust.
Aşezi salata pe un platou, o acoperi cu maioneză şi o decorezi după preferinţă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Salată răcoritoare de litchi și creveți
Salată răcoritoare de litchi și creveți din: creveti, litchi, castravete, avocado, ceapa rosie, frunze de menta sau coriandru, suc de lamaie, sare, piper. Această salată delicioasă îmbină aromele dulci și ușor exotice ale litchi-ului cu gustul sărat al creveților și prospețimea ingredientelor verzi. Este o opțiune minunată pentru zilele calde de vară sau pentru a […]
Salată Caesar, reteta clasica din: usturoi, ansoa, ou, mustar dijon, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, crutoane, salata, parmezan, sare, piper. Salata Caesar este o rețetă clasică a bucătăriei americane, numită după celebrul bucătar italian Caesar Cardini. Această salată este apreciată pentru aromele sale bogate și textura crocantă, fiind perfectă ca aperitiv sau ca […]
Pofta buna!