Takoyaki, acele bile de aluat savuroase umplute cu bucăți de caracatiță, nu sunt doar o gustare populară în Japonia, ci și un exemplu fascinant al inovației și creativității culinare a țării. Originar din Osaka, un oraș cunoscut pentru contribuțiile sale importante la bucătăria […]
Salata a la russe cu oua fierte
PrinteazaSalata a la russe cu oua fierte din: oua, maioneza, gogosar, patrunjel, cartofi, morcovi, pastarnac, telina, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 ouă fierte
- 200 g maioneză
- 1 gogoşar murat
- pătrunjel verde
- câteva frunze de salată verde
Pentru salată:
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de păstârnac
- 2 castraveciori muraţi
- 1 rădăcină de ţelină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Salata a la russe cu oua fierte: Pentru salata â la russe, cureţi legumele, le speli şi le fierbi.
Scurgi legumele fierte şi le tai în cubuleţe. Tai la fel şi castraveciorii decojiţi sau nu, după care îi laşi să se scurgă în strecurătoare.
Amesteci legumele împreună cu 100-150 g maioneză, sare şi piper după gust.
Pui salata de legume pe un platou dreptunghiular, decorezi cu maioneză, folosind un poş, iar deasupra aşezi felii de ouă fierte.
Ornezi cu gogoşar murat şi cu frunze proaspete de pătrunjel.
Pofta buna!
Biscuiți cu Levănțică: Deliciul Perfect pentru Ceaiul de După-Amiază
din: faina, zahar, unt, oua, flori de levantica. Biscuiții cu levănțică sunt o adevărată încântare pentru simțuri, combinând dulceața delicată cu aroma inconfundabilă a levănțicii. Această rețetă simplă, dar sofisticată, te va conduce printr-o experiență culinară de neuitat, ideală pentru a fi savurată alături de o […]