Salata rustica cu maioneza

Printeaza

Salata rustica cu maioneza din: cartofi, morcovi, telina, fasole verde, mazare, oua, mustar, otet, maioneza, castraveciori murati.

Ingrediente:Salata rustica cu maioneza

  • 1/2 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 felină medie
  • cam 200g fasole verde (păstăi)
  • 1 cană mazăre verde (boabe)
  • 3 ouă răscoapte (sau fierte tari)
  • 2 linguri muştar
  • 1-2 linguri oţet (zeamă de lămâie)
  • 1 cană maioneză
  • eventual 3 castraveciori muraţi sau acriţi în otet

 

Mod de preparare:

Se fierb separat cartofii în coajă, se scot din apă şi se lasă la răcit, după care se curăfă de coajă. Tot separat se fierb morcovii, telina, fasolea verde şi boabele de mazăre. Cartofii, morcovii, felina şi păstăile de fasole se taie în bucătele (cubulete cu latura de maximum 1 cm).

Totul se pune într-un castron în care se adaugă boabele de mazăre şi ouăle răscoapte tăiate tot în cubulete mici. în cazul în care se folosesc şi castraveciori, şi aceştia se taie în cubulete.

In final se adaugă oţetul (diluat sau nu) şi maioneza care se înglobează în amestec pentru a-l lega. Rezultatul este asemănător cu al salatei de boeuf (însă fără carne); se prezintă tot ca aceasta, pe un platou, acoperită cu un strat de maioneză şi ornată la fel.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.