Salata rustica cu maioneza
PrinteazaSalata rustica cu maioneza din: cartofi, morcovi, telina, fasole verde, mazare, oua, mustar, otet, maioneza, castraveciori murati.
- 1/2 kg cartofi
- 2 morcovi
- 1 felină medie
- cam 200g fasole verde (păstăi)
- 1 cană mazăre verde (boabe)
- 3 ouă răscoapte (sau fierte tari)
- 2 linguri muştar
- 1-2 linguri oţet (zeamă de lămâie)
- 1 cană maioneză
- eventual 3 castraveciori muraţi sau acriţi în otet
Mod de preparare:
Se fierb separat cartofii în coajă, se scot din apă şi se lasă la răcit, după care se curăfă de coajă. Tot separat se fierb morcovii, telina, fasolea verde şi boabele de mazăre. Cartofii, morcovii, felina şi păstăile de fasole se taie în bucătele (cubulete cu latura de maximum 1 cm).
Totul se pune într-un castron în care se adaugă boabele de mazăre şi ouăle răscoapte tăiate tot în cubulete mici. în cazul în care se folosesc şi castraveciori, şi aceştia se taie în cubulete.
In final se adaugă oţetul (diluat sau nu) şi maioneza care se înglobează în amestec pentru a-l lega. Rezultatul este asemănător cu al salatei de boeuf (însă fără carne); se prezintă tot ca aceasta, pe un platou, acoperită cu un strat de maioneză şi ornată la fel.
Pofta buna!