Salată rustică
PrinteazaO reteta de salata rustica din: sunca de praga, speck, branza, cicoare, creson, papadie, sos worcestershire, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 200 g şuncă de Praga, într-o singură felie
- 100 g speck, într-o singură felie
- 100 g brânză grasă, tăiată felii subţiri
- 300 g sălăteie de câmp (cicoare sălbatică, creson, păpădie)
- 1 lingură de sos Worcestershire
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi fâşioare şunca de Praga, speckul (şuncă crudă uşor afumată din Alto Adije) şi brânza grasă şi puneţi-le într-un caston de salată. Spălaţi şi scurgeţi bine sălăţefele de câmp şi adăugaţi-le peste celelslte ingrediente. Amestecaţi salata şi punei-o pe farfurii individuale.
Bateţi cu o furculiţă într-un castronel uleiul extravirgin de măsline, sosul Worcestershre, un praf de sare şi unul de piper. Asezonaţi salata cu emulsia preparată şi serviţ-o imediat.
Salată rustică
Pofta buna!