Salata cu salam
PrinteazaO reteta de salata cu salam din: salam, morcov, castraveciori murati, otet de vin alb, zeama de la castraveciori, ulei, zahar, sare, piper si ceapa verde.
- 500 g salam sau parizer
- 1 morcov
- 4 castraveciori murati
- 4 linguri otet de vin alb
- 2-3 linguri zeama de la castraveciori
- 3 linguri ulei
- 1 praf zahar
- sare
- piper
- 1 lingura rondele de ceapa verde
Mod de preparare:
Se decojeşte salamul, se taie fâşii. Se curăţă morcovul şi se taie şi el fâşii, ca şi castraveţii. Se amestecă toate. 2 Se amestecă oţetul cu zeama de la castraveciori, uleiul, zahărul, sare şi piper. Se amestecă împreună cu ingredientele de salată şi se acoperă; se lasă să se pătrundă cel puţin 1 oră.
In final se adaugă rondele de ceapă verde şi se condimentează picant salata. Se aşază în borcane care se închid ermetic şi se serveşte eventual alături pâine.
Salata cu salam
Pofta buna!