Salată de şalău

Printeaza

Salată de şalău

Ingrediente:

  • 1 şalău de aproximativ 1 kg
  • 2 castraveţi muraţi
  • 2 ouă
  • muştar
  • ulei
  • 1 lămâie
  • 1 lingură oţet
  • măsline pentru ornat
  • sare

 

Mod de preparare:

Salată de şalău: Cureţi şalăul, îl speli bine şi îl fierbi în apă cu sare şi oţet, 20-25 de minute. Intre timp, tai foarte mărunt castraveţii muraţi şi îi laşi să se scurgă. Faci apoi maioneza dintr-un gălbenuş fiert, unul crud, ulei şi muştar.

Scoţi şalăul fiert, îl laşi la răcit, apoi îl cureţi de oase şi-l tai mărunt. Pui într-un castron şalăul dezosat şi mărunţit, cas­traveciorii tăiaţi fin şi maioneza. Omogenizezi şi potriveşti gustul de sare şi zeamă de lămâie.

Aşezi compoziţia obţinută pe un platou şi ornezi după inspiraţie cu castraveciori, măsline şi maioneză. E foarte gustoasă şi de mare efect!

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.