Salată de şalău
PrinteazaSalată de şalău
Ingrediente:
- 1 şalău de aproximativ 1 kg
- 2 castraveţi muraţi
- 2 ouă
- muştar
- ulei
- 1 lămâie
- 1 lingură oţet
- măsline pentru ornat
- sare
Mod de preparare:
Salată de şalău: Cureţi şalăul, îl speli bine şi îl fierbi în apă cu sare şi oţet, 20-25 de minute. Intre timp, tai foarte mărunt castraveţii muraţi şi îi laşi să se scurgă. Faci apoi maioneza dintr-un gălbenuş fiert, unul crud, ulei şi muştar.
Scoţi şalăul fiert, îl laşi la răcit, apoi îl cureţi de oase şi-l tai mărunt. Pui într-un castron şalăul dezosat şi mărunţit, castraveciorii tăiaţi fin şi maioneza. Omogenizezi şi potriveşti gustul de sare şi zeamă de lămâie.
Aşezi compoziţia obţinută pe un platou şi ornezi după inspiraţie cu castraveciori, măsline şi maioneză. E foarte gustoasă şi de mare efect!
Poftă bună!