Salată savuroasă cu scoici şi creveţi
PrinteazaO reteta de salata savuroasa cu scoici si creveti din: scoici, creveti, branza de capra, andiva, ardei gras, dovlecei, ceapa, telina, morcovi, usturoi, ulei de masline extravirgin, sos de soia, seminte de mac, otet balsamic si germeni de soia.
- 1 kg scoici cu cochilie (sau 2 borcane scoici marinate)
- 200 g creveţi
- 160 g brânză de capră
- 1 andivă
- 100 g ardei gras galben
- 100 g ardei gras verde
- 100 g dovlecei (zucchini)
- 1 ceapă mică
- 1 ţelină mică
- 1 morcov
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3 linguri seminţe de mac
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri oţet balsamic
- germeni de soia
Mod de preparare:
C ăleşte într-un vas termorezistent căţelul de usturoi în uleiul de măsline. Adaugă scoicile spălate şi curăţate şi lasă-le în cuptor 5 minute, la funcţia grill, apoi dă-le deoparte să se răcească.
Curăţă creveţii îndepărtând filamentul interior. Fierbe apă cu un praf de sare, adaugă ceapa, ţelina, morcovul şi creveţii şi lasă-le 2-3 minute. Scoate creveţii şi dă-i deoparte să se răcească. Fărâmiţează brânza de capră, fa din ea nişte bulgăraşi cât o nucă şi tăvăleşte-i prin seminţe de mac, apoi pune-i la frigider.
Taie ardeii julien. Curăţă dovleceii, taie-i julien foarte fin şi dă-i într-un clocot în 1/2 pahar de apă. Apoi scoate-i şi lasă-i să se răcească. Spală andiva şi pune frunzele în evantai pe o farfurie. Umple-le cu ardeii, dovleceii fierţi, adaugă scoicile, creveţii şi bulgăraşii de brânză. Stropeşte totul cu sos de soia şi oţet balsamic, adaugă sare şi piper, după gust, şi decorează cu germenii de soia.
Salată savuroasă cu scoici şi creveţi
Pofta buna!