Salata de scoici cu caviar

Printeaza

Salata de scoici cu caviar din: scoici, caviar, radicchio, andiva, galbiori, hasma, ulei de masline, ulei de arahide, otet de cirdu, sofran, sare si piper.

Ingrediente:

  • 12 scoici saint-jacques, mai mari
  • 2 linguri caviar
  • 1 căpăţână mică de radicchio (cicoare)
  • 1 andivă
  • 150 g gălbiori mici
  • 1 haşmă
  • 5 linguri ulei de măs­line
  • 120 ml ulei de arahide
  • 2 linguri oţet de cidru
  • puţin şofran pudră
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Salata de scoici cu caviar: Spălaţi şi zvântaţi scoicile. Cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit, cu lamă subţire, tăiaţi fiecare scoică, ori­zontal, în 4 lamele.

Intr-un bol, amestecaţi 2 linguri de ulei de măs­line, şofranul, sare şi piper şi, cu ajutorul unei pen­sule, ungeţi lamelele pe ambele părţi şi aşezaţi-Ie pe un platou.

Acoperiţi cu folie de plastic şi puneţi vasul în frigider. Preparaţi o vinegretă într-un bol, bătând cu o furculiţă oţetul, uleiul de arahide, sare şi piper.

Spălaţi foile de cicoare şi andivă; zvântaţi-le. Tăiaţi andiva în şuviţe subţiri, puneţi-o într-un castron pentru salată şi asezonaţi-o cu jumătate din vinegretă. într-un vas separat, ase­zonaţi cicoarea cu restul de vinegretă.

Curăţaţi gălbiorii, frecân- du-i cu o periuţă moale. Curăţaţi şi tocaţi haşma. Căliţi-o la foc mic, într-o tigaie în care aţi pus restul de ulei de măsline.

Când devine translucidă, adău gaţi gălbiorii şi lăsaţi să mai stea pe foc 3-4 min. Săraţi şi piperaţi. Aşezaţi frunzele de cicoare în cerc pe 4 farfurii, iar andiva aşezaţi-o în centru.

Aşezaţi lamelele de scoici peste andive, încălecându le puţin şi presăraţi caviarul. Aşezaţi gălbiorii de jur- împrejur şi serviţi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.