Salata de scoici cu caviar
PrinteazaSalata de scoici cu caviar din: scoici, caviar, radicchio, andiva, galbiori, hasma, ulei de masline, ulei de arahide, otet de cirdu, sofran, sare si piper.
Ingrediente:
- 12 scoici saint-jacques, mai mari
- 2 linguri caviar
- 1 căpăţână mică de radicchio (cicoare)
- 1 andivă
- 150 g gălbiori mici
- 1 haşmă
- 5 linguri ulei de măsline
- 120 ml ulei de arahide
- 2 linguri oţet de cidru
- puţin şofran pudră
- sare
- piper
Mod de preparare:
Salata de scoici cu caviar: Spălaţi şi zvântaţi scoicile. Cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit, cu lamă subţire, tăiaţi fiecare scoică, orizontal, în 4 lamele.
Intr-un bol, amestecaţi 2 linguri de ulei de măsline, şofranul, sare şi piper şi, cu ajutorul unei pensule, ungeţi lamelele pe ambele părţi şi aşezaţi-Ie pe un platou.
Acoperiţi cu folie de plastic şi puneţi vasul în frigider. Preparaţi o vinegretă într-un bol, bătând cu o furculiţă oţetul, uleiul de arahide, sare şi piper.
Spălaţi foile de cicoare şi andivă; zvântaţi-le. Tăiaţi andiva în şuviţe subţiri, puneţi-o într-un castron pentru salată şi asezonaţi-o cu jumătate din vinegretă. într-un vas separat, asezonaţi cicoarea cu restul de vinegretă.
Curăţaţi gălbiorii, frecân- du-i cu o periuţă moale. Curăţaţi şi tocaţi haşma. Căliţi-o la foc mic, într-o tigaie în care aţi pus restul de ulei de măsline.
Când devine translucidă, adău gaţi gălbiorii şi lăsaţi să mai stea pe foc 3-4 min. Săraţi şi piperaţi. Aşezaţi frunzele de cicoare în cerc pe 4 farfurii, iar andiva aşezaţi-o în centru.
Aşezaţi lamelele de scoici peste andive, încălecându le puţin şi presăraţi caviarul. Aşezaţi gălbiorii de jur- împrejur şi serviţi.
Pofta buna!