Salată cu scrumbie
PrinteazaSalata cu scrumbie din: salata verde, castravete, ardei gras, file de scrumbie, masline, lamaie, zahar, patrunjel, vin alb, ulei extravirgin de masline, sare, sare grunjoasa si piper.
Ingrediente:
- 300 g salată verde 1 castravete
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 600 g file de scrumbie
- 80 g măsline, fără sâmburi
- 1 lămâie
- 1 linguriţă de zahăr
- 2 linguri de pătrunjel, proaspăt tocat
- 2 pahare de vin alb
- 8 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare fină
- sare grunjoasă
- piper negru, boabe
Mod de preparare:
lntr-o cratiţă specială de fiert la aburi, daţi în clocot 1 litru de apă, vinul alb, jumătate de linguriţă de piper negru boabe şi puţină sare grunjoasă; adăugaţi peştele şi lăsaţi-l să fiarbă 15 minute. Stingeţi focul şi lăsaţi-l să se răcorească.
Spălaţi ardeii, scoateţi-le seminţele şi nervurile din interior, apoi tăiaţi-i fâşioare. Fierbeţi-i într-o crăticioară cu un pahar cu apă, oţetul şi zahărul, circa 10 minute.
Scoateţi-i din lichid cu o spumieră şi aşezaţi-i pe o farfurie, să se răcească.
Curăţaţi, spălaţi şi scurgeţi bine salata. Spălaţi castravetele, tăiaţi-i capetele, curăţaţi-l de coajă pe lungime, parţial, apoi feliaţi-l subţire. Tăiaţi rondele măslinele, împărţiţi în bucăţi scrumbia.
Pregătiţi o emulsie cu uleiul extravirgin de măsline, sucul de lămâie, pătrunjelul tocat, un praf de sare şi unul de piper negru proaspăt măcinat, amestecând bine. Puneţi toate ingredientele pe un platou, stropiţi-le cu emulsia şi amestecaţi uşor.
Serviţi în farfurii individuale.
Salată cu scrumbie
Pofta buna!