Salata de sfeclă roșie cu nucă și brânză de capră din: sfecla rosie, nuci, branza de capra, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, patrunjel. Sfecla roșie este bogată în fibre și antioxidanți, iar nucile adaugă o textură crocantă și grăsimi sănătoase. Brânza de capră oferă o notă de cremozitate și savoare. Dressingul simplu cu […]
Salata de sfecla cu ceapa
PrinteazaSalata de sfecla cu ceapa din: sfecla, ceapa, ulei, otet, sare. Sfecla roșie este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina C, vitamina K, acid folic, potasiu și fier.
De asemenea, conține antioxidanți precum betalaina, care oferă culoarea caracteristică sfelei și au potențial de protecție împotriva stresului oxidativ.
Ceapa conține compuși antioxidanți precum quercetina, sulfura de dialil și antocianine, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, reducând stresul oxidativ și riscul de boli cronice.
- 1 sfeclă roşie
- 1 ceapă
- ulei
- oţet (zeamă de lămâie)
- sare
Mod de preparare:
Sfecla se spală, se curăţă şi se dă pe răzătoarea mare.
Se amestecă cu ceapa tăiată mărunt, uleiul, oţetul şi sarea.
Pofta buna!
poate iti place si:
Salata de sfecla cu ulei de germeni de porumb
Salata de sfecla cu ulei de germeni de porumb din: sfecla, zaharina, otet, ulei, hrean, sare. Ingrediente: 4 kg sfeclă roşie 3 comprimate zaharină 50 ml oţet de 9 grade 100 ml ulei de germeni de porumb 150 g hrean sare Mod de preparare: Sfecla, coaptă în coajă, se lasă să se răcească, se […]
Salata de sfecla cu ulei de masline
Salata de sfecla cu ulei de masline din: sfecla, suc de lamaie, suc de portocale, ulei, sare. Ingrediente: 3 sfecle roşii mari 1 pahar suc lămâie 1/2 pahar suc portocale 8 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare: Sfecla, curăţată de coajă, se pune la fiert în apă. Când este bine pătrunsă, […]
Pofta buna!
Imi place salata asta