Salata de sfecla rosie cu branza de capra
PrinteazaSalata de sfecla rosie cu branza de capra din: sfecla rosie, apa, ulei de masline, usturoi, spanac, otet balsamic, seminte dovleac, branza de capra, frunze de ruccola, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg sfecla rosie
- 125 ml apa
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura usturoi pisat
- 250 g spanac proaspat
- 1 lingura otet balsamic
- 2 linguri seminte dovleac, susan
- 125 g branza de capra
- frunze de ruccola sau valeriana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi sfeclele într-o tavă cu apă.
Condimentaţi-le bine cu sare şi piper, acoperiţi-le cu o folie de copt şi coaceţi- le în cuptor, la foc potrivit, timp de 45 – 60 de minute.
Lăsaţi-le la răcit şi apoi curăţaţi-le de coajă.
Tăiaţi-le şi puneţi-le într-un castron. încălziţi uleiul într-o tigaie, căliţi în el timp de 1 minut usturoiul pisat, apoi puneţi frunzele de spanac să se călească.
Puneţi spanacul peste sfeclă. Condimentaţi, stropiţi cu oţet balsamic.
Deasupra presăraţi brânza de capră, seminţele şi frunzele de salată.
Salata de sfecla rosie cu branza de capra
Pofta buna!