Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean

Printeaza

Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean din: sfecla, hrean, otet, sare, zahar pudra, piper.

Ingrediente:

  • 6-8 sfecle mici sau 2-3 sfecle mari
  • 2 rădăcini de hrean
  • 2 linguri cu oţet de mere
  • sare
  • 1 linguriţă cu zahăr pudră
  • piper măcinat

 

Mod de preparare Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean:

Spălaţi sfeclele cu perie moale, puneţi-le să fiarbă cu apă cât să le acopere plus o cană.

Acoperiţi vasul şi fierbeţi la foc potrivit. Când furculiţa pătrunde uşor în legumă, scurgeţi apa şi lăsaţi să se răcească 10-15 min, după care curăţaţi de coaja subţire dle deasupra şi treceţi sfeclele pe râzătoare.

Strângeţi în castron adânc, săraţi după dorinţă.

Curăţaţi hreanul de coaja de deasupra, treceţi pe răzătoarea mică, strângeţi în castron pieste sfeclă. Amestecaţi omogen.

Faceţi un sos din oţet îndoit cu apă, zahăr şi piper măcinat (zahărul şi piperul pot lipsi)), turnaţi peste sfeclă, amestecaţi omogen, presăraţi cu pulbere din seminţe dle in (hrana vie).

Serviţii salata lângă chiftele de legume, tocăniţe de cartofi sau de ciuperci, cartofi priăjiţi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.