Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean
PrinteazaSalata de sfecla rosie fiarta cu hrean din: sfecla, hrean, otet, sare, zahar pudra, piper.
Ingrediente:
- 6-8 sfecle mici sau 2-3 sfecle mari
- 2 rădăcini de hrean
- 2 linguri cu oţet de mere
- sare
- 1 linguriţă cu zahăr pudră
- piper măcinat
Mod de preparare Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean:
Spălaţi sfeclele cu perie moale, puneţi-le să fiarbă cu apă cât să le acopere plus o cană.
Acoperiţi vasul şi fierbeţi la foc potrivit. Când furculiţa pătrunde uşor în legumă, scurgeţi apa şi lăsaţi să se răcească 10-15 min, după care curăţaţi de coaja subţire dle deasupra şi treceţi sfeclele pe râzătoare.
Strângeţi în castron adânc, săraţi după dorinţă.
Curăţaţi hreanul de coaja de deasupra, treceţi pe răzătoarea mică, strângeţi în castron pieste sfeclă. Amestecaţi omogen.
Faceţi un sos din oţet îndoit cu apă, zahăr şi piper măcinat (zahărul şi piperul pot lipsi)), turnaţi peste sfeclă, amestecaţi omogen, presăraţi cu pulbere din seminţe dle in (hrana vie).
Serviţii salata lângă chiftele de legume, tocăniţe de cartofi sau de ciuperci, cartofi priăjiţi.
Pofta buna!