Salata de sfecla rosie cu hrean si iaurt
PrinteazaSalata de sfecla rosie cu hrean si iaurt din: sfecla rosie, sare, piper, otet, ulei, hrean, zahar, castarvete, crema de iaurt, suc de lamaie, susan negru, nasturei, nuci, feta.
- 6 capatani sfecla rosie
- sare
- piper
- 4 linguri otet
- 3 linguri ulei
- 1 lingura hrean
- 1 praf zahar
- 1 castarvete
- 200 g crema de iaurt
- 2 linguri suc de lamaie
- 1/2 lingurita susan negru
- nasturei
- 150 g feta
- 2 linguri nuci tocate
Mod de preparare:
Se spală 6 căpăţâni de sfeclă roşie, se curăţă şi se fierb în apă cu sare cca 45 min. Apoi se decojesc şi se taie felii.
Cât mai sunt calde, se amestecă împreună cu 4 linguri oţet, 3 linguri ulei, sare, piper, 1 lingură hrean şi un praf de zahăr.
Se lasă să se pătrundă circa 60 min.
Separat, se amestecă 200 g cremă de iaurt cu 2 linguri suc de lămâie, sare şi piper.
Se pune într-un pahar şi se presară 1/2 linguriţă susan negru şi năsturei. Se decojeşte 1 castravete, se taie felii şi se adaugă la salată.
Se aşază în farfurii salata de sfeclă şi se presară 150 g feta zdrobită şi 2 linguri nuci tocate, eventual frunze de sfeclă roşie opărite.
Salata de sfecla rosie cu hrean si iaurt
Pofta buna!