Salata de sfecla rosie cu hrean
PrinteazaSalata de sfecla rosie cu hrean din: sfeclă roşie, otet, ulei de masline, hrean, sare.
Ingrediente:
- 1 kg sfeclă roşie
- 250 ml oţet
- 150 ml ulei de măsline
- 3 bucăţi de hrean
- sare
Mod de preparare:
Speli bine sfecla, o fierbi în apă puţin sărată, o scurgi şi, după ce se răceşte, o cureţi de coajă.
O tai cubuleţe, fideluţă sau o scobeşti cu o linguriţă specia lă, dându-i forma unor biluţe, pentru a fi cât mai atractivă, şi o aşezi într-un castron mare.
Pudrezi cu sare şi adaugi hreanul, dat pe răzătoarea mică.
Separat, amesteci oţetul cu 500 ml apă şi cu uleiul, baţi bine ingredientele şi torni soluţia peste sfeclă
, Amesteci bine.
Pui sfecla în borcane sterilizate, le inchizi ermetic şi le depozitezi într-un loc racoros.
Salata de sfecla rosie cu hrean
Pofta buna!