Salată de sfeclă cu sos de usturoi
PrinteazaSalată de sfeclă cu sos de usturoi din: sfecla, usturoi, ulei de masline, smantana, sare, piper si chimen.
Ingrediente:
- 1 kg sfecle mici
- 1 capatana de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 250 ml smantana
- sare
- piper
- chimen proaspat macinat
Mod de preparare:
Spălaţi sfeclele şi puneţi-le într-o tavă, la cuptor, să se coacă. Dacă sfeclele sunt mici, se coc în cel mult 40 de minute.
Dacă sunt mai mari, timpul se măreşte.
Puteţi face proba cu o scobitoare, pentru a vedea dacă sunt coapte la mijloc.
Lângă sfecle, adăugaţi şi căpăţâna de usturoi înfăşurată în folie de copt sau folie aluminată.
Lăsaţi-le apoi la răcit şi curăţaţi-le de coajă. Puneţi sfeclele într-un castron şi stropiţi-le cu ulei de măsline.
Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l cât mai mărunt.
Presărati-l cu sare grunjoasă şi frecaţi-l cu o lingură de lemn, adăugând în fir subţire ulei.
Puneţi sare, piper şi chirmen măcinat pentru a-i da gust.
Astfel preparată, sfecla se potriveşte cu paste, orez, mâncare de carne sau cu alte legume gratinate (ţelină, cartofi, păstârnac).
Salată de sfeclă cu sos de usturoi
Pofta buna!