Salata de sfecla cu ulei de germeni de porumb

Printeaza

Salata de sfecla cu ulei de germeni de porumb din: sfecla, zaharina, otet, ulei, hrean, sare.

Consumul de sfeclă roșie poate ajuta la menținerea sănătății inimii și a sistemului cardiovascular. Aceasta conține nitrați naturali, care pot ajuta la relaxarea vaselor de sânge și la reducerea tensiunii arteriale.

De asemenea, conținutul său de potasiu poate contribui la echilibrul electroliților și la reglarea tensiunii arteriale.

Sfecla roșie conține compuși care pot ajuta la detoxifierea organismului, sprijinind funcția ficatului și eliminarea toxinelor.

 

Ingrediente:

  • 4 kg sfeclă roşie
  • 3 comprimate zaharină
  • 50 ml oţet de 9 grade
  • 100 ml ulei de germeni de porumb
  • 150 g hrean
  • sare

 

Mod de preparare:

Sfecla, coaptă în coajă, se lasă să se răcească, se curăţă, se taie felii subţiri, peste care se pune hrean ras.

Zaharina se dizolvă în oţet diluat şi, împreună cu uleiul, se adaugă peste sfeclă, amestecând uşor.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Salată crocantă de sfeclă crudă cu brânză feta şi pere

Salata de sfecla rosie fiarta

Salata de sfecla rosie fiarta din: sfecla rosie, otet, usturoi, sare, pulbere de semine de in. Ingrediente: 6-9 sfecle roşii mici 2 linguri cu oţet 3-4 căţei de usturoi sare pulbere din seminţe de in   Mod de preparare: Spălaţi sfeclele cu o perie moale şi puneţi-le să fiarbă în oala sub presiune sau coaceţi-le […]

 

Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean

Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean

Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean din: sfecla, hrean, otet, sare, zahar pudra, piper. Ingrediente: 6-8 sfecle mici sau 2-3 sfecle mari 2 rădăcini de hrean 2 linguri cu oţet de mere sare 1 linguriţă cu zahăr pudră piper măcinat   Mod de preparare: Spălaţi sfeclele cu perie moale, puneţi-le să fiarbă cu apă […]

 

Chiftele cu sfeclă roşie

Reteta zilei: Chiftele de cartofi cu salata de sfecla rosie

Chiftele de cartofi cu salata de sfecla rosie din: cartofi, mar, ceapa, faina, oua, ulei arpagic, sare, piper, smantana, marar, sfecla rosie, ceapa rosie, otet, ulei de masline, zahar. Ingrediente:  500 g cartofi 1 mar, decojit, fără sâmburi și ras 1 ceapa, tocata 50g faina 2 ouă 2 linguri ulei arpagic, tocat sare și piper […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.