Salată sibiană
PrinteazaSalată sibiană
- 500g cartofi
- 300g bureţi
- 2 mere
- sare
- 1 castravete
- 100 crenvurşti
- 1 ardei iute
- 1 legătură mărar
- 2 linguri smîntînă
- 1 lingură oţet
- 3 ouă
- 8 felii salam de Sibiu
- 1 lingură maioneză
- 1 salată verde
- 2 fire de ceapă verde
Mod de preparare:
Cartofii şi bureţii fierţi se taie felii rotunde. Crenvurştii şi castravetele se taie rondele, ceapa, ardeii şi merele se taie felii subţiri şi mărarul se toacă.
Se sărează şi se amestecă cu smîntînă şi cu puţin oţet.
Se aşază pe un platou adînc şi se garniseşte cu cornete de salam umplute cu ouăle fierte tocate şi amestecate cu o lingură de maioneză şi cu foi de salată verde.
Pofta buna!