Salata siciliana cu andiva, broccoli si conopida
PrinteazaSalata siciliana cu andiva, broccoli si conopida din: conopidă, broccoli, morcovi, andiva, tulpini de ţelină, ceapă de arpagic, bacon, ulei de măsline, smântână subţire, lamaie, mustar, praf de curry, sare, piper alb macinat.
- 1 conopidă mică (300 g)
- 1 broccoli
- 2 morcovi
- 1 andivă
- 2 tulpini de ţelină
- 1 ceapă de arpagic
- 8 felii subţiri de bacon
Pentru sos:
- 3 linguri ulei de măsline
- 3 linguri smântână subţire
- 1 lămâie
- 1/2 linguriţă muştar
- 1 vârf de cuţit praf de curry
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Desfaci conopida şi broccoli în bucheţele, le speli şi le fierbi în baie de aburi. Scoţi broccoli după 4 minute, iar conopida după 10. Cureţi morcovii şi îi tai în bastonaşe subţiri, îi fierbi, de asemenea, în baie de aburi, 8 minute.
Pui legumele într-un castron, torni peste ele 3 linguri de ulei, presari sare şi piper şi le laşi să se răcească. Desfaci foile de andivă, le speli şi le tai în fâşii.
Toci tulpinile de ţelină şi ceapa. Prăjeşti puţin baconul într-o tigaie fără ulei. Pentru sos, amesteci într-un bol muştarul, zeama de lămâie şi smântână, adaugi sare, piper şi curry.
Torni sosul obţinut peste legume şi le amesteci uşor. Aşezi peste salată feliile de bacon şi serveşti salata imediat.
Salata siciliana cu andiva, broccoli si conopida
Pofta buna!