Salată siciliana cu limba afumata
PrinteazaSalată siciliana cu limba afumata
- 200g andive
- 1 ţelină mică
- 4 funduri de anghinară
- 100g şvaiţer
- 150g limbă fiartă afumată
- 50g măsline verzi
- 1 legătură ridichi
- 80g ulei
- 1 /2 lămîie
- 60 g somn afumat
- sare
- piper
- muştar
- 1 ou
- 1 gălbenuş
- 2-3 castraveciori acri
Mod de preparare:
Andiva, anghinara, limba şi şvaiţerul, se taie julien (ţelina se dă prin râzătoare) şi se amestecă cu maioneza (făcută din ulei, 1 gălbenuş, sare, muştar, piper şi zeama de lămîie).
Se aşază pe un platou şi se decorează cu ,,flori” din ridichi, măsline fără sîmburi, somnul, 1 ou fiert tăiat felii, 2-3 castraveciori tăiaţi.
Pofta buna!