Salata siriana in straturi pentru iarna
PrinteazaSalata siriana in straturi pentru iarna din: rosii,a rdei grasi, ceapa alba, ceapa rosie, boabe de ienibahar, piper boabe, usturoi, ardei iute, cimbru, busuioc verde, zeama de lamaie, apa, sare, zahar.
- 4 kg rosii
- 2 kg ardei grasi sau capia verzi
- 8 cepe albe
- 4 cepe rosii
- 3 lingurite boabe de ienibahar
- 4 linguri piper boabe mozaic
- 8 catei de usturoi
- 4 ardei iuti diferit colorati
- crengute de cimbru
- crengute de busuioc verde
pentru marinata:
- 2 cesti zeama de lamaie sau otet
- 4 cesti apa
- 2 linguri sare
- 2 linguri zahar
Mod de preparare:
Speli toate legumele, apoi, după caz, le cureţi de seminţe şi de codiţe. Tai în rondele subţiri roşiile, ardeii şi cepele. în borcane de 800 ml sterilizate, le aşezi în straturi alternând culorile şi presărând pe fiecare strat câteva boabe de piper, de ienibahar, felii de ardei iuţi şi de usturoi curăţat, bucăţi de crenguţe de cimbru şi busuioc.
Pentru marinată, fierbi puţin apa, sarea şi zahărul. Laşi soluţia să se răcească, după care torni zeama de lămâie sau oţetul şi amesteci. Torni marinata peste legumele din borcane, acoperindu-le bine. închizi ermetic borcanele şi le depozitezi la rece.
Iarna, scoţi legumele, le stropeşti cu ulei de măsline şi consumi salata.
Salata siriana in straturi pentru iarna
Pofta buna!