Salata siriana cu vinete, rosii si miere

Printeaza

Salata siriana cu vinete, rosii si miere din: salată verde, vinete, ceapa rosie, lamaie, rosii, miere, ulei de masline, sare, piper alb.

Salata_siriana_cu_vinete_rosii_si_miere

Ingrediente:

  • 1 salată verde
  • 3 vinete de dimensiune mijlocie
  • 1 ceapă roşie
  • 1 lămâie
  • 4 roşii
  • 2 linguri miere
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare:

Cureţi vinetele de coajă s1 le tai în rondele pe care le sărezi şi le laşi 10 minute, să iasă sucul amărui. Le storci bine şi le căleşti într-o tigaie cu ulei încins, rumenindu-le frumos pe ambele părţi.

Le scoţi pe hârtie absorbantă. Speli salata frunză cu frunză şi o laşi să se scurgă. Tai roşiile în rondele, iar ceapa solzişori.

Faci un dressing din ule­iul de măsline, zeama de lămâie, miere, sare şi piper după gust.

In bolul transparent pen­tru salată, aşezi în straturi fâşii de salată, apoi roşiile, ceapa şi vinetele. Stropeşti totul cu dressingul şi serveşti salata după ce a stat astfel 10 minute.

Salata siriana cu vinete, rosii si miere

Salata_siriana_cu_vinete_rosii_si_miere

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Salata de ridichi cu sos de iaurt

Salata de orez cu ridichi

Salata de orez cu ridichi din: orez, ceapa, salata verde, ridichi, maioneza, patrunjel, oua, piper. Ingrediente: 1 cană orez 2 fire ceapă verde câteva frunze salată verde 1 legătură ridichi 2 linguri maioneză 1 legătură pătrunjel piper 2 ouă   Mod de preparare: Fierbi orezul şi ouăle. Scurgi apoi orezul şi îl împărţi în 4 […]

Salata de orez cu curry

Salata de orez salbatic cu caise

Salata de orez salbatic cu caise din: orez, mar, ardei, telina, caise, sos de soia, zahar, otet, arahide. Ingrediente: 75 g amestec de orez sălbatic 1/2 de măr de mărime medie 1/2 de ardei gras verde 1/2 de tijă de ţelină verde (apio) 50 g caise uscate 2 linguri de sos de soia 2 linguriţe […]

 

Snitele ca la Covasna

Snitel cu orez si salata verde

Snitel cu orez si salata verde din: carne, faina, ulei, morcov, ardei. Ingrediente: 150 g carne 1 lingurâ rasă făină 15 g ulei 3-4 felii mor­cov 1 felie de ardei gras   Mod de preparare: Se fierb feliile de carne bătută în apă, cu morcovul şi ardeiul, pană se frăgezesc. Se scurg, se dau prin […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.