Salată de somon, avocado şi castraveţi
PrinteazaSalată de somon, avocado şi castraveţi: Se condimentează cu sare şi piper 4 fileuri de somon fără piele, apoi se ung cu ulei.
Se amestecă 4 linguri de mentă tocată cu coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie, 2 linguri de miere lichidă şi 3 linguri de ulei de măsline.
Se curăţă de coajă şi de sâmbure şi se taie în jumătăţi 3 avocado.
Se taie pe lungime, în jumătate şi apoi în sferturi, un castravete, apoi se taie în felii. Se împart la 4 farfurii 400g de amestec frunze de salată, bucăţile de avocado şi de castravete, apoi se stropesc cu jumătate din dressing. Se încinge o tigaie de teflon.
Se adaugă somonul şi se prăjeşte 3-4 minute pe fiecare parte, până ce devine crocant, dar este încă suculent la mijloc.
Se pune câte un fileu de somon deasupra fiecărei porţii de salată şi se stropeşte cu dressingul rămas.
Pofta buna!