Salata de somon cu gulii si ceapa verde
PrinteazaSalata de somon cu gulii si ceapa verde din: ou, faina, boabe de porumb, ulei, gulii, salata verde, ceapa, somon afumat feliat, ceapă verde, smântână, supă de legume, otet.
- 1 ou
- 1 lingura de faina
- 150 g boabe de porumb
- 2 linguri ulei
- 250 g gulii
- 300 g salata verde
- 1 ceapă
- 200 g somon afumat feliat
- 4 linguri rondele de ceapă verde
- 75 ml smântână
- 5 linguri supă de legume
- 2 linguri oţet
Mod de preparare:
Se prepară buletele: se amestecă oul cu făină şi se adaugă boabele de porumb scurse de zeamă în prealabil, precum şi sare şi piper.
Se lasă aluatul să se odihnească cca 15 min. Se curăţă legumele.
Salata verde se rupe bucăţi, iar guliile se rad. Ceapa se toacă. într-un castron se amestecă salata verde ruptă bucăţi împreună cu gulia rasă şi ceapa tocată. Se repartizează apoi pe farfurii cu feliile de somon.
Din aluatul cu porumb se modelează opt chifteluţe, care se prăjesc de jur-împrejur în ulei bine încins, într-o tigaie de teflon.
Se aşază chifteluţele pe farfurii şi se presară rondele de ceapă verde.
Pentru dressing, se amestecă smântână cu supă, oţet, sare şi piper; se toarnă peste salată.
Salata de somon cu gulii si ceapa verde
Pofta buna!