Salata de peste afumat cu sfecla rosie din: cartofi, peste, sfecla, castraveciori, maioneza. Ingrediente: 6 cartofi 1 sfeclă roşie 200 g peşte afumat 2-3 castraveciori muraţi maioneză Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă. Incearcă-i cu o scobitoare dacă sunt gata, scurge-i şi lasă-i să se răcorească bine. Spală sfecla, şterge-o cu un prosop […]
Salata de somon cu sfecla rosie – reteta gustoasa
PrinteazaSalata de somon cu sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin, ulei de masline, sirop de rodie, busuioc, lamaie, sare, piper.
- 300 g somon afumat
- 4 sfecle rosii coapte
- 2 cepe mari
- 50 ml vin
- 50 ml ulei de masline
- 50 ml sirop de rodie
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi sfecla coaptă, spălati-o şi tăiaţi-o în rondele de circa 3-4 mm grosime.
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi ceapa în rondele cam de aceeaşi grosime cu cele de sfeclă, apoi desfaceţi-le în inele.
Puneţi pe un platou inelele de ceapă.
Deasupra acestora puneţi feliuţe de sfeclă roşie, iar peste acestea puneţi somonul tăiat în felii cât mai subţiri.
Presăraţi totul cu busuiocul uscat, sare şi piper după gust.
Stropiţi salata cu un amestec făcut din vin, ulei de măsline şi siropul de rodie. Ornaţi cu feliuţe de lămâie şi serviţi salata rece.
Salata de somon cu sfecla rosie
Pofta buna!
poate iti place si:
Salata de peste afumat cu sfecla rosie
Salata cu sfecla si branza de capra
Salata cu sfecla si branza de capra din: sfecla, salata verde, rucola, ceapa verde, coriandru, seminte de dovleac, seminte de susan, sare, ulei de masline, otet balsamic, branza de capra. Ingrediente: 5 bucati sfecla 1 salata verde sau rucola 1 fir ceapa verde, tocata 1 lingura coriandru, tocat 1 lingura seminte de dovleac 2 lingurite […]
Salata de sfecla cu oua
Salata de sfecla cu oua din: sfecla, oua, cascaval, iaurt, marar, usturoi, sare. Ingrediente: 4 sfecle gata fierte 10 ouă prepeliţă 50 g caşcaval ras 200 g iaurt bine scurs 1/2 legătură mărar un căţel usturoi sare Mod de preparare: Se pun ouăle la fiert şi se taie sfecla folosind mănuşi. Se dă caşcavalul pe […]
Pofta buna!