Salata de somon cu sfecla rosie – reteta gustoasa

Printeaza

Salata de somon cu sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin, ulei de masline, sirop de rodie, busuioc, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Salata_de_somon_cu_sfecla_rosie

  • 300 g somon afumat
  • 4 sfecle rosii coapte
  • 2 cepe mari
  • 50 ml vin
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml sirop de rodie
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi sfecla coaptă, spălati-o şi tăiaţi-o în rondele de circa 3-4 mm grosime.

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi ceapa în rondele cam de aceeaşi grosime cu cele de sfeclă, apoi desfaceţi-le în inele.

Puneţi pe un platou inelele de ceapă.

Deasupra acestora puneţi feliuţe de sfeclă roşie, iar peste acestea puneţi somonul tăiat în felii cât mai subţiri.

Presăraţi totul cu busuiocul uscat, sare şi piper după gust.

Stropiţi salata cu un amestec făcut din vin, ulei de măsline şi siropul de rodie. Ornaţi cu feliuţe de lămâie şi serviţi salata rece.

Salata de somon cu sfecla rosie

Salata_de_somon_cu_sfecla_rosie

Pofta buna!

 

 

 

poate iti place si:

Salata de peste afumat cu sfecla rosie

Salata de peste afumat cu sfecla rosie din: cartofi, peste, sfecla, castraveciori, maioneza. Ingrediente:  6 cartofi 1 sfeclă roşie 200 g peşte afumat 2-3 castraveciori muraţi maioneză   Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă. Incearcă-i cu o scobitoare dacă sunt gata, scurge-i şi lasă-i să se răcorească bine. Spală sfecla, şterge-o cu un prosop […]

 

Salata cu sfecla si branza de capra

Salata cu sfecla si branza de capra

Salata cu sfecla si branza de capra din: sfecla, salata verde, rucola, ceapa verde, coriandru, seminte de dovleac, seminte de susan, sare, ulei de masline, otet balsamic, branza de capra. Ingrediente: 5 bucati sfecla 1 salata verde sau rucola 1 fir ceapa verde, tocata 1 lingura coriandru, tocat 1 lingura seminte de dovleac 2 lingurite […]

 

Salata cu oua si ardei gras

Salata de sfecla cu oua

Salata de sfecla cu oua din: sfecla, oua, cascaval, iaurt, marar, usturoi, sare. Ingrediente:  4 sfecle gata fierte 10 ouă prepeliţă 50 g caşcaval ras 200 g iaurt bine scurs 1/2 legătură mărar un căţel usturoi sare   Mod de preparare: Se pun ouăle la fiert şi se taie sfecla folosind mănuşi. Se dă caşcavalul pe […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.