Salata cu somon si sfecla rosie
PrinteazaSalata cu somon si sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin, ulei de masline, sirop de rodie, lamaie, busuioc, sare si piper.
- 300 g somon afumat
- 4 sfecle rosii coapte
- 2 cepe mari
- 50 ml vin
- 50 ml ulei de masline
- 50 ml sirop de rodie
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati sfecla coapte, spalati-o si taiati-o in rondele de circa 3-4 mm grosime. Curatati, spalati si taiati ceapa in rondele cam de aceeasi grosime cu cele de sfecla, apoi desfaceti-le in inele.
Puneti pe un platou inelele de ceapa. Deasupra acestora puneti feliute de sfecla rosie, iar peste acestea puneti somonul taiat in felii cat mai subtiri.
Presarati totul cu busuiocul uscat, sare si piper dupa gust.
Stropiti salata cu amestec facut din vin, ulei de masline si siropul de rodie. Ornati cu feliute de lamaie si serviti salata rece.
Salata cu somon si sfecla rosie
Pofta buna!
mi-ai dat o idee buna
nu prea am chef de gatit, cu salata asta scap repede si pare foarte buna 🙂