Salata cu somon si sfecla rosie

Printeaza

Salata cu somon si sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin, ulei de masline, sirop de rodie, lamaie, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:

  • 300 g somon afumat
  • 4 sfecle rosii coapte
  • 2 cepe mari
  • 50 ml vin
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml sirop de rodie
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati sfecla coapte, spalati-o si taiati-o in rondele de circa 3-4 mm grosime. Curatati, spalati si taiati ceapa in rondele cam de aceeasi grosime cu cele de sfecla, apoi desfaceti-le in inele.

Puneti pe un platou inelele de ceapa. Deasupra acestora puneti feliute de sfecla rosie, iar peste acestea puneti somonul taiat in felii cat mai subtiri.

Presarati totul cu busuiocul uscat, sare si piper dupa gust.

Stropiti salata cu amestec facut din vin, ulei de masline si siropul de rodie. Ornati cu feliute de lamaie si serviti salata rece.

Salata cu somon si sfecla rosie

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Corina Calinescu

    mi-ai dat o idee buna

  2. nu prea am chef de gatit, cu salata asta scap repede si pare foarte buna 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.