Salata de somon cu sparanghel si mustar
PrinteazaSalata de somon cu sparanghel si mustar din: salate verzi, file de somon afumat, muguri de sparanghel verde, ulei de arahide, muştar dulce, oţet din vin vechi, sare, piper.
Ingrediente:
- 250 g de variate salate verzi
- 200 g de file de somon afumat
- 500 g de muguri de sparanghel verde
- 3 linguri de ulei de arahide
- o lingură de muştar dulce
- o lingură de oţet din vin vechi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi mugurii de sparanghel în apă cu sare, ce dă în clocot. Lăsaţi-i să fiarbă timp de 8-10 minute, scurgeţi-i cu grijă într-o strecurătoare, Iăsaţi-i să se răcească şi tăiaţi i în două, pe lungime.
Spălaţi salatele, scurgeţi-le şi tăiaţi frunzele bucăţele. Tăiaţi fileul de somon în feliuţe de jumătate de centimetru.
Pregătiţi sosul: puneţi muştarul dulce într-un castron, adăugaţi 3 linguri de ulei de arahide şi omogenizaţi. Turnaţi oţetul din vin vechi, potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi.
Puneţi salatele într-o salatieră, turnaţi sosul şi adăugaţi mugurii de sparanghel. Apoi amestecaţi iar. Repartizaţi preparatul pe farfurii, puneţi deasupra feliile de somon şi serviţi.
Salata de somon cu sparanghel si mustar
Pofta buna!