Salata de somon cu sparanghel si mustar

Printeaza

Salata de somon cu sparanghel si mustar din: salate verzi, file de somon afumat, muguri de sparanghel verde, ulei de arahide, muştar dulce, oţet din vin vechi, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 250 g de variate salate verzi
  • 200 g de file de somon afumat
  • 500 g de muguri de sparanghel verde
  • 3 linguri de ulei de arahide
  • o lingură de muştar dulce
  • o lin­gură de oţet din vin vechi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Puneţi mugurii de sparanghel în apă cu sare, ce dă în clocot. Lăsaţi-i să fiarbă timp de 8-10 minute, scurgeţi-i cu grijă într-o strecură­toare, Iăsaţi-i să se răcească şi tăiaţi i în două, pe lungime.

Spălaţi salatele, scurgeţi-le şi tăiaţi frunzele bucăţele. Tăiaţi fileul de somon în feliuţe de jumătate de centimetru.

Pregătiţi sosul: puneţi muştarul dulce într-un castron, adăugaţi 3 lin­guri de ulei de arahide şi omogeni­zaţi. Turnaţi oţetul din vin vechi, po­triviţi de sare şi piper şi amestecaţi.

Puneţi salatele într-o salatieră, turnaţi sosul şi adăugaţi mugurii de sparanghel. Apoi amestecaţi iar. Repartizaţi preparatul pe farfurii, puneţi deasupra feliile de somon şi serviţi.

Salata de somon cu sparanghel si mustar

Salata_de_somon_cu_sparanghel_si_mustar

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.