Salată cu sos de anşoa
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, cartofi, oua, masline negre, rosii, ansoa, otet, ulei de masline.
- 140g de fasole verde
- 300g de cartofi noi, feliaţi
- 4 ouă
- o mână de măsline negre, curăţate de sâmburi
- 225g de roşii cireaşă
- înjumătăţite frunzele de la 2 salate verzi fragede
Ingrediente sos:
- 2 fileuri de anşoa
- 1 lingură de oţet din vin roşu
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Daţi apa în clocot într-o oală mare. Fierbeţi fasolea 4 minute, astfel încât să nu fie foarte moale, apoi scoateţi-o cu o spumieră, aşezaţi-o într-o strecurătoare şi răcoriţi sub jet de apă rece. Aşezaţi cartofii în cratiţă, adăugaţi ouăle şi lăsaţi totul la fiert pentru 8 minute.
Scurgeţi cartofii. Pentru sos, zdrobiţi anşoa cu latul lamei de cuţit, apoi amestecaţi într-un bol mare cu oţet şi ulei. Adăugaţi fasolea verde, cartofii, măslinele şi roşiile.
Curăţaţi ouăle de coajă şi înjumătăţiţi-le. Aranjaţi frunzele de salată într-un bol mare, adăugaţi amestecul de cartofi şi serviţi.
Salată cu sos de anşoa
Pofta buna!