Salata cu sos de iaurt
PrinteazaO reteta de salata cu sos de iaurt din: piept de pui, sunca de praga, fasole boabe rosie, bulb de fenicul, mere, praz, iaurt, maioneza, otet de mere, zahar, rodie, sare, piper, ulei si cimbru.
- 1 piept mare de pui
- 200 g sunca de praga
- 1 cutie de fasole boabe rosie
- 1 bulb de fenicul
- 1-2 mere
- 1-2 fire de praz
- 400 g iaurt
- 2-3 linguri cu maioneza
- 1 lingura cu otet de mere
- 1/2 lingurita cu zahar
- 1/2 rodie
- sare
- piper
- ulei
- cimbru
Mod de preparare:
Spală puiul şi şterge-l prin tamponare cu un prosop de hârtie. Taie pieptul în fâşii subţiri şi trage-le într-o tigaie în care ai încins o lingură cu ulei împreună cu un vârf de cuţit de cimbru.
Sărează şi piperează după gust şi amestecă uşor până se pătrunde carnea şi se frăgezeşte. La final, scurge puiul de surplusul de ulei, lasă-l să se răcorească, apoi taie fâşiile bucăţi.
Taie prazul mărunt, merele cubuleţe, feliază bulbul de fenicul, scurge fasolea. Taie şunca pătrăţele şi pune tot ce ai pregătit peste pui. Stoarce sucul de portocală şi pune-l într-un castronel împreună cu 2-3 linguri cu ulei, zahărul, iaurtul bătut cu o furculiţă şi maioneza.
Sărează şi piperează după gust. Toarnă sosul de iaurt peste amestecul de pui, şuncă şi legume. Lasă la rece 1-2 ore înainte de a servi salata.
Salata cu sos de iaurt
Pofta buna!