Salata cu sos de iaurt

Printeaza

O reteta de salata cu sos de iaurt din: piept de pui, sunca de praga, fasole boabe rosie, bulb de fenicul, mere, praz, iaurt, maioneza, otet de mere, zahar, rodie, sare, piper, ulei si cimbru.

Ingrediente:Salata cu sos de iaurt

  • 1 piept mare de pui
  • 200 g sunca de praga
  • 1 cutie de fasole boabe rosie
  • 1 bulb de fenicul
  • 1-2 mere
  • 1-2 fire de praz
  • 400 g iaurt
  • 2-3 linguri cu maioneza
  • 1 lingura cu otet de mere
  • 1/2 lingurita cu zahar
  • 1/2 rodie
  • sare
  • piper
  • ulei
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Spală puiul şi şterge-l prin tamponare cu un prosop de hârtie. Taie pieptul în fâşii subţiri şi trage-le într-o tiga­ie în care ai încins o lingură cu ulei împreună cu un vârf de cuţit de cimbru.

Sărează şi piperează după gust şi amestecă uşor până se pătrunde carnea şi se frăgezeşte. La final, scurge puiul de surplusul de ulei, lasă-l să se răcorească, apoi taie fâşiile bucăţi.

Taie prazul mărunt, mere­le cubuleţe, feliază bulbul de fenicul, scurge fasolea. Taie şunca pătrăţele şi pune tot ce ai pregătit peste pui. Stoarce sucul de portoca­lă şi pune-l într-un castronel împreună cu 2-3 linguri cu ulei, zahărul, iaurtul bătut cu o furculiţă şi maioneza.

Sărează şi piperează după gust. Toarnă sosul de iaurt peste amestecul de pui, şuncă şi legume. Lasă la rece 1-2 ore înainte de a servi salata.

Salata cu sos de iaurt

Salata cu sos de iaurt

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.