Salată cu spanac şi ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa cu spanac si ciuperci din: spanac verde, ciuperci, ceapa rosie, fasole alba boabe, alune de padure, ardei capia, ardei gras, leurda, ulei de masline, otet balsamic, sos de soia, sare, piper si busuioc.
- 300 g spanac verde
- 200 g ciuperci
- o ceapă roşie
- 100 g fasole albă boabe
- 50 g alune de pădure
- un ardei capia
- un ardei gras
- o legătură de leurdă
- 100 ml ulei de măsline
- 50 ml oţet balsamic
- sos de soia
- sare
- piper
- busuioc uscat
Mod de preparare:
Fasolea boabe se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe în apă cu sare, se clăteşte şi se pune într-un bol. Se adaugă leurda spălată, scursă de apă şi ruptă bucăţi mici, ardeiul capia şi ardeiul gras curăţaţi de seminţe şi tăiaţi rondele sau cuburi.
Se presară ceapa roşie cu¬răţată de foi şi tăiată peştişori, alunele de pădure prăjite şi curăţate de coajă. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală, se scurg de apă şi se taie felii. Se prăjesc în puţin ulei, se scurg şi se pun în bol.
Se adaugă spanacul verde curăţat de codiţe, spălat şi rupt în bucăţi mici. într-un vas înalt se pun uleiul de măsline, oţetul bal¬samic, sare şi piper după gust.
Se adaugă o lingură de sos de soia, busuioc uscat după gust şi se amestecă cu un tel până capătă aspectul unui sos. Se toarnă peste legume, se amestecă şi se serveşte imediat. Cu cât ingredientele pentru sos sunt amestecate mai bine, cu atât acesta va deveni mai cremos.
Salată cu spanac şi ciuperci
Pofta buna!