Salată de spanac cu creveţi si dressing de bacon
PrinteazaSalată de spanac cu creveţi si dressing de bacon din: bacon, ceapa rosie, ciuperci, creveti, sare, piper, muguri de pin, otet de vin rosu, mustar dijon, ulei de masline, spanac baby si oua.
- 6 fasii de bacon, taiate in bucati mici
- 1 ceapa rosie, feliata
- 1 cana de ciuperci feliate
- 225 g de creveti, curatati
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri de muguri de pin
- 3 linguri de otet din vin rosu
- 1 lingura de mustar Dijon
- ulei de masline (optional)
- 170 g de spanac baby
- 2 oua fierte tari, feliate
Mod de preparare:
Incălzeşte o tigaie mare, la foc mediu. Rumeneşte bucăţile de bacon pînă devin crocante, aproximativ 5-7 minute. Ia-le cu o lingură cu găuri şi pune-le pe o farfurie cu hîrtie de bucătărie.
Adaugă ciupercile şi ceapa în tigaia încinsă şi lasă-le pe foc pînă cînd ceapa începe să se coloreze, aproximativ 3 minute.
Presară sare şi piper pe creveţi şi adaugă-i în tigaie, împreună cu mugurii de pin. Cînd creveţii sînt roz şi tari (cam în 2-4 minute), pune oţetul şi muştarul şi potriveşte de sare şi piper. Dacă amestecul ţi se pare prea uscat, pune puţin ulei de măsline.
Imparte spanacul şi feliile de ou pe 4 farfurii şi pune deasupra amestecul cu creveţi, puţin sos din tigaie şi cîteva bucăţi de bacon.
Salată de spanac cu creveţi si dressing de bacon
Pofta buna!
bun si hranitor