Salata de spanac si mar verde
PrinteazaO reteta de salata de spanac si mar verde din: spanac, mar verde, pancetta, lamaie, mustar de dijon, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 350 g spanac proaspăt
- 1 măr verde
- 200 g cubuleţe de pancetta afumată
- 1 lămâie
- 2 linguri de muştar de Dijon
- 3 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru, boabe
Mod de preparare:
Puneţi 15 minute în apă rece frunzuliţele de spanac, să se spele bine de pământ. Clă- tiţi-le bine şi tamponaţi-le cu un şervet curat, apoi puneţi-le într-un platou adânc. Căliţi cubuleţele de pancetta într-o tigaie termorezistentă, fără nimic altceva, până devin crocante. Scoateţi-le cu o spumieră şi lăsaţi-le să se scurgă de grăsime pe hârtie absorbantă de bucătărie.
Spălaţi mărul şi, după ce i-aţi îndepărtat cotorul, tăiaţi-l felioare foarte subţiri, fără să-i curăţaţi coaja. Stropiţi-l cu sucul de lămâie, ca să nu se înnegrească, şi adăugaţi-l peste spanac.
Intr-un castronel, pregătiţi un sos din muştar, ulei extravirgin de măsline, puţină sare şi mult piper negru proaspăt măcinat. Aranjaţi peste salată bucăţelele de pancetta şi, cu puţin înainte de a o servi, amestecaţi bine totul cu sosul de muştar.
Salata de spanac si mar verde
Pofta buna!