Salata de spanac cu mozzarella si rosii cherry
PrinteazaO reteta delicioasa de Salata de spanac cu mozzarella si rosii cherry din: rosii cherry, spanac, mozzarella, sfecla rosie, patrunjel verde, lemon grass, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sos de soia si piper.
- 8-10 roşii cherry
- 300 g spanac proaspăt (baby spinach, de preferat)
- 8-10 bucăţi de mozzarella de dimensiunea unei roşii cherry
- 1 felie de sfeclă roşie
- 1 pumn de rucola
- câteva codiţe de pătrunjel verde
- câteva fire de lemon grass
pentru vinegretă:
- 3-4 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 linguriţe de oţet balsamic
- 1 linguriţă sos de soia
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Se prepară întâi vinegretă, din toate ingredientele de mai sus, uleiul adăugându-se la sfârşit, puţin câte puţin. Dacă uleiul de soia nu sărează suficient, se poate adăuga şi sare.
Se lasă deoparte. Frunzele de spanac se aleg, se spală şi se scurg bine, apoi se aşază pe farfurii.
Roşiile cherry se spală şi se taie în jumătăţi sau sferturi, în funcţie de dimensiunea lor.
Mozzarella se taie astfel încât numărul de bucăţi să corespundă numărului de felii de roşii. Se aşază câte o bucată de mozzarella şi câte o bucată de roşie pe fiecare frunză de spanac ori se distribuie cât mai uniform.
In centrul farfuriei se lasă loc pentru salata de verdeţuri. Aceasta se prepară din frunze de spanac şi frunze de rucola rupte, codiţe de pătrunjel şi lemon grass tocate cât mai fin şi din sfecla rasă.
Deasupra se picură vinegretă şi se ornează cu fire de lemon grass.
Salata de spanac cu mozzarella si rosii cherry
Pofta buna!