Salată de spanac cu ochiuri româneşti şi bacon
PrinteazaSalată de spanac cu ochiuri româneşti şi bacon din: bacon afumat, ulei, paine toast, telina verde, spanac, ruccola, rosii cherry, sare, otet de mere, oua, vin alb, mustar.
- 75 g bacon afumat
- 4 linguri ulei
- 2 felii paine toast
- 1 legatura telina verde
- 2 legaturi spanac
- 2 fire ruccola
- 250 g rosii cherry
- sare
- 2 linguri otet de mere
- 4 oua
- 2 lingurite de vin alb
- 2 lingurite mustar
Mod de preparare:
Se taie fâşii bacon-ul şi se prăjesc într-o lingură de ulei; se lasă să se scurgă pe hârtie-prosop.
Se decojesc feliile de pâine, se taie cuburi şi se prăjesc în slăninuţă tocată. Se pregătesc legumele şi ruccola; se taie felii ţelina verde.
Se taie cotoarele de la spanac şi ruccola. Se taie jumătăţi roşiile. Se amestecă toate şi se servesc.
Se dă în clocot apă cu sare şi oţetul de mere, apoi se amestecă energic, astfel încât să obţinem un aluat de ştrudel.
Se sparg pe rând ouăle în polonic şi se lasă să alunece în apa clocotită; se fierb cca 8 min.
Se lasă să se scurgă şi se servesc pe salată cu bacon şi crutoane. Se amestecă oţetul cu muştar, sare şi piper.
Se înglobează restul de ulei, cu telul, şi se serveşte alături vinegreta.
Salată de spanac cu ochiuri româneşti şi bacon
Pofta buna!