Salata de spanac cu peste

Printeaza

Salata de spanac cu peste din: spanac, sardele, ulei de masline, lamaie, mar verde, sare, marar, ceapa, oua.

Ingrediente:Salata de spanac cu peste

  • 500 g spanac
  • 2 cutii sardele din conserva
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 1 mar verde
  • sare
  • 4 fire de marar
  • 1 ceapa
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

Curatati spanacul frunza cu frunza, spalati-l in 2-3 ape, fierbeti intr-o cana de apa care clocoteşte timp de 5 min. Scurgeţi spanacul, tăiaţi-l bucăţi de 2-3 cm, aşezaţi-l în castron adânc, unde adăugaţi: ceapă tocată mărunt, zeamă şi răzătură de lămâie, felii de măr fără coajă, sardele fără oase – puteţi folosi şi alt fel de peşte – scrumbie afumată, macrou în saramură, somon afumat – sare şi ulei de măsline.

Amestecaţi, folosind 2 furculiţe, umblând de jos în sus, apoi decoraţi cu felii de ou fiert tare şi tije de mărar, spălate şi uscate în şerveţele. Ţineţi salata la rece 60 min înainte de a o servi, cu pâine prăjită sau pâine de casă, lângă un vin alb.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.