Salata de spanac cu peste
PrinteazaSalata de spanac cu peste din: spanac, sardele, ulei de masline, lamaie, mar verde, sare, marar, ceapa, oua.
- 500 g spanac
- 2 cutii sardele din conserva
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1 lamaie
- 1 mar verde
- sare
- 4 fire de marar
- 1 ceapa
- 2 oua
Mod de preparare:
Curatati spanacul frunza cu frunza, spalati-l in 2-3 ape, fierbeti intr-o cana de apa care clocoteşte timp de 5 min. Scurgeţi spanacul, tăiaţi-l bucăţi de 2-3 cm, aşezaţi-l în castron adânc, unde adăugaţi: ceapă tocată mărunt, zeamă şi răzătură de lămâie, felii de măr fără coajă, sardele fără oase – puteţi folosi şi alt fel de peşte – scrumbie afumată, macrou în saramură, somon afumat – sare şi ulei de măsline.
Amestecaţi, folosind 2 furculiţe, umblând de jos în sus, apoi decoraţi cu felii de ou fiert tare şi tije de mărar, spălate şi uscate în şerveţele. Ţineţi salata la rece 60 min înainte de a o servi, cu pâine prăjită sau pâine de casă, lângă un vin alb.
Pofta buna!