Salata de spanac cu piersici
PrinteazaSalata de spanac cu piersici din: spanac, sare, seminte, brie, piersici, lamaie, piper, nucsoara, ulei.
- 500 g frunze proaspete de spanac (sau 450 g spanac congelat)
- sare
- 2 linguri de seminţe de susan
- 200 g brie
- 2 piersici
- 3 linguri de zeamă de lămâie
- piper
- nucşoară proaspăt rasă
- 8 linguri de ulei de rapiţă
Mod de preparare:
Spanacul se curăţă (tijele groase se îndepărtează), se spală bine şi se opăreşte un minut în apă cu sare.
Se scurge şi se trece sub jet de apă rece.
Se lasă la scurs într-o strecurătoare, apoi se stoarce puţin pentru a ieşi şi restul apei şi se toacă grosier.
Dacă utilizaţi spanac congelat, acesta se dezgheaţă conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se stoarce.
Susanul se prăjeşte într-o tigaie fără grăsime, amestecând continuu, până când începe să elibereze aromă.
Brânza brie se taie cuburi.
Piersicile se spală, se taie în jumătate, iar sâmburii se scot.
Pulpa se taie felii şi se stropeşte cu o lingură de zeamă de lămâie.
Restul sucului de lămâie se amestecă cu sare, piper şi nucşoară, după care se încorporează uleiul de rapiţă şi se mai condimentează o dată.
La final, sosul se amestecă cu spanacul, cuburile de brie, seminţele de susan şi feliile de piersică.
Salata se aranjează în patru boluri si se serveste.
Salata de spanac cu piersici
Pofta buna!